NAŠA FIRMA

LUMENIA je vodeća kompanija koja pruža ljudima energetski efikasna rasvetna rešenja za održivi razvoj zajednica, opština i gradova. LUMENIA je kompanija sa naprednim razmišljanjem i strašću za savremenom tehnologijom, povezanošću i ljudskog blagostanja posvećena razvoju inovativnih tehnologija u osvetljenju.

Kompanija je osnovana 2011. godine kao produžetak kompanije Strips, stručnjaka za projektovanje i proizvodnju u oblasti elektronike, multi-senzorike i LED tehnologije. Kvalitet je jedan od naših najvažnijih elemenata i on se reflektuje u našim proizvodima na način na koji posvećujemo dodatnu pažnju osiguranju kvaliteta, kao i velikom ulaganju u sisteme upravljanja kvalitetom. Naš proizvodni partner Strips d.o.o. poseduje sertifikate ISO 9001: 2015 i ISO 14001: 2015.

Naš cilj je postati vodeća kompanija za osvetljenje koja osnažuje organizacije, opštine, zajednice, pojedince da uživaju u zvučnim, izvrsnim, izvanrednim, jedinstvenim ambijentalnim inteligentnim rešenjima korišćenjem genijalnih LUMENIA senzorskih rešenja u bezbednom povezivanju sa ljudima i mašinama u pametnim gradovima.
NAŠA FIRMA
MISIJA
Neprekidno osnažujemo organizacije, opštine, zajednice i pojedince kako bi dobili maksimalnu korist od svog osvetljenja i pametnih senzornih rešenja i sigurno i održivo povezivanje ljudi, usluga i mašina.

VIZIJA

Naša ulična, industrijska i kancelarijska rasveta pruža bolju energetsku efikasnost, veću nezavisnost i sigurniju povezanost, inteligentnije upravljanje udaljenim podacima i jasan održivi razvoj.

LUMENIA veruje da investicije u istraživanje i razvoj, otvorenost za saradnju i dugoročna partnerstva direktno doprinose povećanju prosperiteta svih zainteresovanih strana LUMENIA. Naša globalna konkurentnost ne samo da je izgrađena na proizvodima već i na rešenjima koja donose rezultate za pet ili deset godina od sada. Nastavićemo da istražujemo koncepte konektovanja i integrisane sisteme koji se prevode na dugoročni prosperitet i blagostanje za celo čovečanstvo.

“Mi ojačavamo kulturu inovacija, kreativnosti i preduzetništva u osobinama kompanija i misiji svakodnevno. Mi tvrdimo da nikakve postepene promene nisu dobre, osim ako to rezultira stvarnim, merljivim poboljšanjima u svetu koje delimo i čuvamo za našu decu ", kaže Tomaž Smrkolj, osnivač i generalni direktor LUMENIA i njegova matična kompanija Strips.

CILJEVI
LUMENIA-njen princip poslovnog principa je da razvije i izgradi uzastopne generacije inteligentnog osvetljenja koje osiguravakvalitetne uslove života i rada za sve naše korisnike. Počinjemo sa impresivnim i inspirativnim istraživačkim procesom koji je srce našeg preduzeća. Sistematizovan lanac vrednosti osigurava transparentnost i nadzor svetske klase tokom čitavograzvoja, izbora dobavljača, proizvodnje, merenja i testiranja i naših popratnih procesa.

LUMENIA je stvorena kao spin-off Stripsa, zasnovan na najsavremenijoj, pouzdanoj proizvodnji i logistici i nadograđen od strane naših preduzetničkih, prodajnih i marketinških odeljenja usmerenih na kupce, kao i naših pažljivih popratnih usluga. Trenutno tragamo za partnerima na novim tržištima iu početnom okruženju.

LUMENIA proizvod obuhvata LED osvetljenje za ulično i industrijsko osvetljenje, solarna svetla i različite bežične sisteme za upravljanje i kontrolu energije. Trudimo se da naši proizvodi budu energetski efikasni, inovativni kao i ekološki prihvatljivi. Stalno razvijamo nove proizvode i rešenja za LED osvetljenje koristeći komponente visokog kvaliteta koje poboljšavaju naše proizvode.

LUMENIA posluje na međunarodnom nivou, razvijajući dugoročno poslovno partnerstvo sa kompanijama širom sveta i povezivanjem malih i srednjih preduzeća u visokotehnološkoj industriji za razvoj održivih i efikasnih rešenja za pametne gradove. Radimo na širokom spektru projekata na globalnom nivou, razvijamo tehnološka rešenja u osvetljavanju, automatizaciju i pametne gradove.